"KİTAPLARI GERİ GETİRİP KOYUN”

9.10.2014 09:47:58

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseray duraklarına okuma alışkanlığını kazandırmak için konulan ve geri getirilmeyen kitap sayısının 100 bine yaklaştığını belirterek, Kitabı seven insanların böyle yapması lazım. Ne olur okuduğunuz

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseray duraklarına okuma alışkanlığını kazandırmak için konulan ve geri getirilmeyen kitap sayısının 100 bine yaklaştığını belirterek, “Kitabı seven insanların böyle yapması lazım. Ne olur okuduğunuz kitapları geri getirip koyun” diyerek vatandaşlara seslendi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “İnsanların raylı sistem alışkanlıkları artmaya başladı. İlk başladığımızda 29-30 bin yolcu arasında daha sonra 50 bin yolcu sayısını bulduk. Şimdi ise taşınan yolcu sayısı 130 bine kadar çıktı” dedi.
Başkan Özhaseki, “İlk yaptığımız ihalede 22 araç almıştık. Sonra bu sayı artacağı için 16 araç daha almıştık. Dünyada öyle gelişmeler oldu ki, önce durduk ve bekledik. Dünyadaki gelişmeleri takip ettik. 8-10 firma birden raylı sistem üretimine başladı. Bu da aşırı rekabetin başlamasına neden oldu. Biz çok uygun fiyatlara aldığımız halde, o yeni firmaları bekleyerek, onların ihaleye girmesini sağladık. Fakat ellerindeki doluluktan dolayı bir yıldan aşağı bir süre veremiyordu. Sizin verdiğiniz programı alıyor, mühendisleri inceliyor, altyapısını hazırlayıp üretim bantlarına geçiyorlar. Ellerinde doluluk olduğu zaman kolay olmuyor. 30 araç ihalesini yaptık ve bitirdik. Zaten sözleşmeyi imzalamıştık. Onlar bir yıldan aşağı devreye girmeyecek. 30 araç geldikten sonra belki onu aldığımız gün 30 araç siparişi daha vereceğiz. Çünkü raylı sistem hattı burada kalmayacak. Bundan sonra projemizde Anayurt var. 3 etabı bitirdik, 4. Etap Anayurt. 5. Etaba geldiğimiz zaman Belsin’den başlayarak, eski terminal, yeni terminal ve Nuh Naci Yazgan’a uzanan hattın yapılması var. Sonra havaalanı hattının yapılması var. Erkilet hattının yapılması var. Bütün bunlar da zaman içerisinde devreye girecek. Zaten ben ilk günden itibaren onu söylemeye çalıştım. Raylı sistem hattını ben başlatıyorum. Ama bu bitecek bir iş değil beklide 100 sene sonra yeni hatlar devreye girecek. İnsanların seyahat istikametleri ve tercihleri değişiyor” ifadesinde bulundu.
Başkan Özhaseki, “O kitapları koymamız da ondandı zaten. Oturan insan kitap okusun diye, burada ufak bir sitemim var. Binlerce kitap oldu, 100 bine yaklaştı herhalde. Sabah koyuyoruz birkaç bin kitap. Götüren getirmiyor. Bu kitaplar okunmak için, okuyanlar getirsinler. Evlerinde okumadığı kitabı olanlar da getirsinler. Ben şimdi bu günlerde kendi evimdeki kitaplığı da indireceğim. Yüzlerce kitap getirip oraya bırakacağım. Kitabı seven insanların böyle yapması lazım. Ne olur okuduğunuz kitapları geri getirip koyun” çağrısında bulundu.